Zoeken
  • Necodeco

Boekpresentatie '26 Parfums'

Bijgewerkt: 25 jan 2019

Afgelopen donderdag 19 juli was het eindelijk zo ver! Het boek dat ik heb vormgegeven werd feestelijk gepresenteerd bij De Eenhoorn Koffie en Thee in Kampen.

In '26 Parfums om zelf te maken' illustreren auteurs Jan Meutgeert en Alma Lanjouw op een eenvoudige manier hoe je zelf je eigen parfum maakt. Het leuke aan dit boek is dat het voor zowel beginners als gevorderde parfummakers geschreven is. So vind je bijvoorbeeld ook een parfum met maar een ingrediënt (Atoom).

Elke letter van het alfabet heeft een eigen parfum gekregen en zo is het boek dus ook officieel een ABC-boek geworden. Mijn idee voor de vormgeving was om 26 parfumflesjes te illustreren, met bijpassende vintage achtergrondjes, en de kenmerken van de verschillende geuren terug te laten komen in de tekeningen. Naast dat je de 26 illustraties in het boek vindt, zijn ze ook gebruikt op de poster en op de kaarten. Ook de voorkant van het boek is door Necodeco geïllustreerd: hierop komen alle 26 flesjes samen.


Lees meer over het project in mijn portfolio

De presentatie

Alma en ik hadden van te voren afgesproken om beide in het blauw te gaan. Dat was nog een uitdaging want mijn enige blauwe jurk paste niet meer. Uiteindelijk vond ik precies de jurk die ik voor ogen had in de sale bij Karen Millen, lucky! De jurk heeft een asymmetrische zoom, een diep decolleté en is prachtig getailleerd. Doordat ik net mijn haar weer roze had geverfd, koos ik voor roze accessoires; tas van Louis Vuitton, schoenen van Your Story en om het af te maken roze nagels.

Na de speech van Alma werd het boek door Jan overhandigd aan Aart Dooijes. Aart is de eigenaar van sigarenhandel De Olifant en weet dus op zijn eigen manier heel veel van geur. Dit resulteerde in fascinerende gesprekken tussen de geurmeesters. Na de speech kon men het boek aanschaffen en laten signeren en heerlijk koffie of thee drinken van De Eenhoorn onder het genot van de makarons van Franse Quicherie Lalaloes uit Kampen.

Gasten konden ook alle 26 geuren uit het boek ruiken. Voor mij was dit ook interessant, want ik had mij voor de illustraties laten inspireren door de teksten in het boek, maar om dan ineens te ruiken welke geur erbij hoort was superleuk. Mijn favoriete geur bleek 'Q van Quantum' te zijn. Overigens zijn alle geurstoffen en materialen die je nodig hebt om parfum te maken te koop bij De Hekserij. Tevens de uitgever en online verkoper van het boek.

Als laatste konden gasten ook alvast een parfum maken en dan leer je pas hoe eenvoudig het is. In het boek vind je precies hoeveel druppels van welke geurstoffen je moet toevoegen. Ook ik heb zelf een 'F van Fougère' gemaakt. Fougère betekent varen en de geur is dan ook heel toegankelijk.

En toen zat het er al weer op. Gelukkig is het parfumavontuur nog niet ten einde. Binnenkort mag ik het boek in het Engels vertalen en opnieuw opmaken. De Hekserij heeft namelijk ook heel veel internationale klanten. Dan wordt het boek ineens wereldwijd verkocht. Echt een eer!

Voor nu is het Nederlandse boek in ieder geval gewoon te koop. Mocht je binnenkort in Kampen zijn? Je kunt het boek bewonderen in de etalage van de DA drogist. Hopelijk wordt het boek nog in een paar andere 'fysieke' winkels aangeboden. Dat zou erg leuk zijn.10 keer bekeken

Follow

Contact

06-4878 5618

Kvk nummer: 71548513

Address

Korte Smeden 6A
8011 VC Zwolle
Nederland

©2019 by Necodeco