Zoeken
  • Necodeco

Geslaagde knutselmiddag!

Bijgewerkt: 25 jan 2019


Op dinsdag 2 december heb ik een knutselmiddag georganiseerd in samenwerking met Stadkamer Zwolle.


De workshop stond in het teken van Nicoláas en de Kattenpieten; beter gezegd, de techniek waarmee de illustraties in het boek tot stand zijn gekomen.


De illustraties zijn namelijk vormgegeven in de 3D kaarten maken-stijl. Een stijl waarmee je met foamblokjes (dikke plakkertjes) afbeeldingen op elkaar plakt, zodat er diepte en een een leuk tafereeltje ontstaat.

In het boek heb ik deze stijl nagemaakt door verschillende soorten reliëfpapier te scannen en als lagen te gebruiken. Door de toegevoegde schaduwen lijkt het dan net alsof alles van papier op elkaar geplakt is.

De workshop was voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Samen met hun ouders maakten ze tekeningen die ze vervolgens met de foamblokjes op elkaar konden plakken.

De middag was een groot succes! Maar liefst 20 kinderen deden mee en ze hebben allemaal minimaal een prachtige 3D creatie kunnen maken.

Ik heb ontzettend genoten van alle creativiteit en leuke feedback! Bedankt Stadkamer, voor het mogelijk maken van deze middag en ook bedankt aan alle deelnemers die de knutselworkshop tot een succes hebben gemaakt!


4 keer bekeken

Follow

Contact

06-4878 5618

Kvk nummer: 71548513

Address

Korte Smeden 6A
8011 VC Zwolle
Nederland

©2019 by Necodeco