Zoeken
  • Necodeco

Peter Rabbit Garden Cafe, Tokyo

Bijgewerkt: 25 jan 2019


Afgelopen mei ben ik twee weekjes naar Tokyo geweest. Veel te kort, maar ja, werk enzo... Wel heb ik heel veel gedaan in die twee weken. Je kon eerder al lezen over mijn avontuur naar TOLO café. In deze blog: Het Peter Rabbit Garden café in Jiyugaoka.

Japanse kyara cafés (character cafés) en themed cafés hebben geen beste reputatie wanneer het op het eten zelf aankomt. De ambiance is vaak geweldig, maar het menu beperkt zich in het algemeen tot pasta met wat dubieuze sausjes. Niets is minder waar bij het Peter Rabbit Garden café! Zowel de ambiance en de gerechten zijn helemaal top.

Jiyugaoka is een rustig gebied in Tokyo. Er is naast dit café ook niet veel te beleven. Wat gelijk opvalt is de enorme hoeveelheid groen om het café heen. Je zit echt letterlijk in een ‘garden’ te midden van gebouwen. De veranda wordt afgeschermd met een stuk transparant zeil, zodat ook tijdens regenachtige dagen en tropische dagen heerlijk buiten gegeten kan worden.

Binnen valt direct de kerstboom op! Deze is versierd met Peter Rabbit knuffeltjes en bedeltjes. Ook zit je nooit alleen aan tafel, maar word je vergezeld door Pluche Peter, Benjamin en de andere karakters uit de wereld van Beatrix Potter. Daarnaast vind je op tafel, naast de menukaart, ook een Peter Rabbit verhaaltje in de vorm van een klein prentenboekje (in het Japans).

De gerechten zijn helemaal in konijnenstijl: ruime keuze uit prachtig gedecoreerde salades. Ik koos voor een salade in een gieter. Helaas mocht je deze niet houden. Wel is er in het café ook een shop waar je heel veel leuke Peter Rabbit snuisterijtjes kan kopen. Onder andere het prachtige servies is er te koop, alsmede de knuffeltjes in verschillende maten. Erg leuk voor een souvenirtje!

Voor de zoetekauw stonden er vele machtige toetjes op het menu. Geen idee hoe iemand dit alleen kon verorberen. Na de maissoep en de salade zat ik niet echt vol, maar na een hap van dit marshmallow-choco-brownie-gerecht plofte ik bijna. Inmiddels is de menukaart weer drastisch veranderd en dat is gelijk het leuke van deze cafés. Elk bezoek is weer anders.


Geen idee of het door Peter Rabbit Garden Cafe komt, maar ik ben nu aan een stuk door de konijnen van familieleden aan het aquarelleren. Wat denken jullie, zit er een leuk kinderboek in?5 keer bekeken

Follow

Contact

06-4878 5618

Kvk nummer: 71548513

Address

Korte Smeden 6A
8011 VC Zwolle
Nederland

©2019 by Necodeco