Zoeken
  • Necodeco

Tolo Coffee & Bakery <3

Bijgewerkt: 25 jan 2019Ik vind het heerlijk om af en toe voor langere tijd naar Japan te gaan. Meestal verblijf ik dan een aantal weken tot maanden in Tokyo. Een van mijn favoriete bezigheden in Tokyo is het bezoeken van themarestaurants en -cafés.

Er zijn een heleboel speciale eetgelegenheden te vinden in de miljoenenstad. Zo is er een restaurant waar je in een soort gevangenis wordt opgesloten (The Lock Up, Shibuya), is er een club waar je in kleine hokjes heerlijke cocktails kunt drinken die vernoemd zijn naar de planeten van de Melkweg (Mysterious, Shinjuku) en zijn er super veel schattige cafés, zoals het Kawaii Monster Café in Harajuku (erg kleurrijk, de prijzen ook), het Vampire Café (Ginza) en meerdere Alice in Wonderland Cafés (Shinjuku, Ginza).

Nu vind je bovenstaande attracties ook wel in de meeste toeristengidsen over Tokyo. Wat ik echt leuk vind is de plekjes vinden die minder bekend zijn. Ik ga in de toekomst meer ervaringen met jullie delen, maar deze week schrijf ik over Tolo Coffee & Bakery.

Fans van Ghibli opgelet! Dit superkleine bakkerijtje heeft één specialiteit en dat zijn Cream Puffs, gebaseerd op een karakter uit de film Tonari no Totoro (My Neighbour Totoro). Beneden kun je de Cream Puffs kopen om mee te nemen. Ook verkopen ze cadeauverpakkingen met Totoro koekjes, die erg leuk zijn om mee te nemen als souvenir. Boven kun je binnen of op het balkon zitten en een Cream Puff eten (of iets anders lunchen, maar waarom zou je) en iets drinken. Super knus allemaal.

De locatie is ook een belevenis. Toen ik mijn Japanse vriendin vertelde dat ik naar Tolo ging, had ze er nog nooit van gehoord en al helemaal niet van het station: Setagaya-Daita. Toen ik daar op een zondagmiddag aankwam, normaal een superdruk moment in Tokyo, was dit station helemaal uitgestorven. Setagaya-Daita is dan ook een echte woonwijk en Tolo Café is de enige plek waar je iets kan drinken en staat midden tussen de woonhuizen. Wel is het een zeer groene woonwijk, en doet het af en toe wat Europees aan, totdat je weer tegen een klein tempeltje aanloopt, wat je eraan herinnert dat je in Japan bent.

De Cream Puffs waren niet alleen superschattig, maar ook nog eens heerlijk. Er zijn vier smaken: custard, chocolade, aardbei en matcha (groene thee). Samen met een vriendin hebben we ze alle vier besteld. Mijn favorieten smaken waren chocolade en matcha, maar eigenlijk waren ze allemaal lekker.

Dus, kom je ooit nog een in Tokyo, ga dan zeker Totoro Cream Puffs eten bij Tolo, want bij een bezoek aan dit pittoreske bakkerijtje lijkt het net alsof je in een Ghibli film rondloopt.13 keer bekeken

Follow

Contact

06-4878 5618

Kvk nummer: 71548513

Address

Korte Smeden 6A
8011 VC Zwolle
Nederland

©2019 by Necodeco